Cerberus PRO séma
Letöltések
 
ASA Technology

 

Hogy miért is jó választás a SIEMENS Cerberus PRO rendszer? Főbb ismérvek:

  • Kiugróan jó ár/érték arány, kimagasló megbízhatóság mellett
  • Minden központ webszerveres, így távolról is el lehet érni a központokat (adott esetben a hiba ismeréteben, felkészülten lehet a helyszinre menni)
  • Nem csak VDS hanem FM tanúsítványa is van a rendszernek
  • Speciális érzékelők is elérhetők (akár hegeszteni is lehet egy érzékelő alatt viszont ha meggyullad a rongy a hegesztés mellett akkor azon nyomban reagál)
  • Rádiós, vezeték nélküli érzékelők és kézijelzést adók is elérhetők
  • Robbanásbiztos (RB-s, ATEX-es) térbe is
  • Német minőség, SIEMENS termék
  • Az Épületautomatika Kft-nél raktári termék/rendszer, azonnal szállítható

 

Egyszerű, hatékony és biztonságos
A Cerberus PRO az automatikus konfiguráció segítségével egyszerűen telepíthető, így csökkentve a mérnöki munkaidőt. Hogyan működik? A tűzjelző hurkokon telepített érzékelők, jeladók, modulok és egyéb perifériák adatait a központ egyesével beolvassa, így az üzembe helyezés során már csak a zónák hozzárendelése marad hátra. A rendszer szinte „plug & play”-ként működik.

A Cerberus PRO hatékony, így például a perifériákba integrált izolátoroknak köszönhetően a hurkokon fellépő rövidzár vagy szakadás a rendszeren gyorsan megkereshető (a hibát a központ lokalizálja és az LCD kijelzőjén a helyét kiírja). Nincs kompromisszum, csak izolátoros termékek a hurkon.

A Cerberus PRO biztonságos, mely nemcsak a hatékony és fejlett érzékelőknek, hanem a Siemens svájci gyára által gyártott központok párhuzamos jelfeldolgozásának is köszönhető (gyakorlatilag két központ van elrejtve egyben), így az esetlegesen fellépő központi processzor hiba esetén a panel csökkentett üzemmódban működőképes marad és a hibajelzéseket továbbra is át tudja jelezni (tűzjelzés, központ hiba, … stb.), továbbá az előre definiált I/O modulokat aktiválni tudja.

Flexibilis A-tól Z-ig
A Cerberus PRO segítségével a feladatnak megfelelő üzembiztos rendszer építhető, az egyszerű egy hurkos rendszertől egészen a nagy rendszerekig, legyen az akár egyetem, bevásárlóközpont vagy egy távfelügyelettel ellátott irodaház, akár 16 illetve 32db hálózatba kötött központtal és 240km-es kábelhálózattal, vagy LAN-on keresztül nagyobb távolság áthidalásával.  Természetesen mindezek mellett a rendszer EN54-nek megfelelően grafikus felügyeleti rendszereinkhez is könnyen illeszthető. A rendszer számos extra funkcióval és nem megszokott kibővített termékválasztékkal is jeleskedik, a teljesség igénye nélkül a szolgáltatások területén ilyen az ütemezett evakuálási funkció is mindamellett hogy a szirénák hangjának szinkorináziója sem megoldhatatlan feladat, míg termékeknél érdekesség a címezhető másodkijelző, mely segítségével extra kábelezés nélküli gyűjtött jelek jeleníthetők meg a folyosón.

Szerviz barát
A Cerberus PRO teljes körű szervizelhetőséget kínál a rendszerhez, így például vonalteszter segítségével az üzembe helyezés előtt a telepítési hibák könnyen felderíthetők. Az egyéb teszt készülékek (tesztlámpák, érzékelő tesztelők, teszt gázok) is nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a telepítési hibák könnyen azonosíthatók legyenek.

A hurkokhoz speciális hurok tesztelő is rendelhető, így megkönnyítve az esetleges telepítői elkötések (rövidzár, szakadás, földzárlat) hurkon belüli pontos helyének feltárását, továbbá központ nélkül nyílik lehetőség arra hogy működtetni tudjuk a hurkon lévő kimeneti eszközöket (modulokat, hang- vagy fényjelzőket).

Jelzésbiztonságot növelő megoldás, ASA technológia
Mivel a védendő objektumok nem csak méretükben, hanem a bennük folytatott tevékenység szempontjából is különbözhetnek (legyen az akár egy tiszta helység vagy egy zavarokkal teli gyárcsarnok ahol például hegesztenek), így a feladatnak megfelelően az ASA technológiás érzékelő (a feladatnak megfelelő paraméterezés segítségével) téves riasztás menetes korai tűzfelismerés tesz lehetővé.

A szénmonoxid érzékelőt is tartalmazó OOHC740-es detektor nagyon gyors tűzérzékelést tesz lehetővé CO-t keltő tüzek esetén is (pl.: lappangó tüzek, gáz jellegű tüzek) továbbá az is megoldható hogy CO érzékelés esetén a központ felé külön csatornán technikai gázjelzést is adjon.

Az ASA technológiás érzékelő létezik multiprotokolos kivitelben is, így egyaránt képes címzett vagy hagyományos rendszerben működni, ennek legnagyobb jelentősége akkor van, ha nagy értéket bízunk az érzékelőre és annak hibájából (téves jelzésből illetve késői jelzéséből) nagy kár származik, így például egy hagyományos oltókörbe tehetünk nagyobb biztonságot nyújtó ASA technológiás érzékelőt.

Az ASA technológiás érzékelőkkel megoldható, hogy programozható módon tudjunk érzékenységet váltani, így biztosítva pl.: gyárcsarnok munkaidőn belüli illetve munkaidőn kívüli különböző igényű tűzjelzését.

Az érzékelő kiemelkedő tudását számos szabadalom is védi pl.: a kamra kialakítás, a kamra belső felületkezelése (Black-mirror technológia), illetve maga a speciális ASA technológiás jelfeldolgozás is.

Egy érzékelő a zavarokkal teli illetve a tiszta környezetre paraméterezve

(9db előre definiált paraméter készlettel)

Speciális érzékelők
A Cerberus PRO rendszerhez természetesen illeszthetők speciális termékek is, úgymint nagy megbízhatóságú vonali füst-, illetve lángérzékelők melyek készülnek ASA technológiás jelfeldolgozással illetve multiprotokolos kommunikációval egyaránt így könnyedén illeszthetők a címzett rendszeren kívül bármely hagyományos rendszerhez is.

A széles szortimentünkből mindenképpen kiemelkedik a FibroLaser névre keresztelt vonali hőérzékelés, amely kiemelkedően jó érzékelést biztosít például kábelalagutak tűzvédelme esetén is.

Amennyiben robbanásbiztos (ATEX) területen kell tűzvédelmet megoldani úgy speciális érzékelőink révén a Cerberus PRO ebben az esetben is teljeskörű megoldást biztosít.

Grafikus felügyeleti megjelenítés
A SIEMENS Cerberus PRO megjeleníthető és kezelhető grafikus felügyeletei szoftver segítségével is. A TOPSYS névre hallgató szoftver nem csak a riasztó központot hanem a SIEMENS SPC riasztórendszert is képes integrálni. A teljesen ethernet alapú technológia úgy van kialakítva, hogy egy klikkeléssel a legfontosabb felületeket, könnyen el tudjuk érni, így pl. a grafikáról a fastruktúrájú szöveges megjelenítésre vagy a zavarnapló bejegyzésekhez lehet ugrani. Gyorskeresés szogálja az adatpontok gyors megtalálását nagyobb adatbázisok esetén is.

Rádiós érzékelők
A SIEMENS Cerberus PRO tűzjelző rendszer segítségével lehetőségünk nyílik a vezeték nélüli technológia kiaknázására, így kábelezés nélkül illeszthetünk a rendszerünkhöz pontszerü érzékelőket illetve kézijelzéstadókat.

tűzvédelem

tűzvédelem

Eautomatika

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.